Türkiye’de ortalama % 80’in üzerinde KOBİ’ler bulunmaktadır. Dolayısıyla KOBİ’lerin İSG eğitimleri genel olarak OSGB’ler tarafından karşılanmaktadır. Bu nedenle OSGB’ler, yaptıkları hizmetleri ticaret kapısı olarak görmek yerine, profesyonel bir şekilde eğitim odaklı çalışma yapmaları, toplumsal kültürün gelişmesinde ileriye dönük olumlu gelişmelere neden olacaktır.
OSGB Hizmetleri Nelerdir
Osrtak Sağlık ve Güvenlik Birimlerinin verdiği OSGB hizmetleri genel olarak;
- İş Güvenliği Uzmanlığı hizmetleri
- İşyeri hekimliği hizmetleri
- DSP (Diğer Sağlık Personel) hizmetleri
- Personel sağlık taramaları
- Ortam ölçümleri
- Risk değerlendirmeleri
- İSG Eğitimleri
- İş Sağlığı ve Güvenliği hizmetleri
- Tehlikeli Madde danışmanlığı
- Çevre danışmanlığı
- Acil Durum Planları hazırlama
- Patlamadan Korunma dökümanları hazırlama
- Yangın eğitimleri
- İlkyardım eğitimleri
- Yüksekte çalışma eğitimleri
Neden OSGB Hizmetleri Tercih Edilmeli?
OSGB olarak iş güvenliği bilincinin ve iş kazası önleme kültürünün oluşturulmasına büyük önem vermekteyiz. Bu anlayış içerisinde iş güvenliği hizmetleri bizim için önemli bir uygulama basamağını oluşturmaktadır. Amacımız eğitimlerimizde çalışanlarımıza iş güvenliği kültürünü vererek, kişinin edindiği bilgileri uygulamaya dönüştürmesini sağlamaktır. Böylece iş sağlığı ve güvenliğine ilişkin doğru davranış modellerinin kazandırılması mümkündür
İş Sağlığı ve Güvenliği maalesef toplumumuz tarafından tam anlamıyla maalesef benimsenemedi. Aslında, İş sağlığı ve güvenliğini sağlamak hem insani bir zorunluluk, hem de yasal bir yükümlülüktür. İş sağlığı ve güvenliğini sağlayarak iş kazalarını önlemek, oluşan kayıpları ödemekten daha kolay ve daha insancıl bir yaklaşımdır.
Dünyada, özellikle gelişmiş ülkelerde İş Sağlığı ve Güvenliği konusunda gözlenen gelişmeleri yakınen takip eden birisi olarak, eğitimin en önemli etken olduğunu görmekteyiz. İş kazalarının neden olduğu maddi ve manevi kayıpların azaltılabilmesi için iş sağlığı ve güvenliğine yönelik eğitimlere gereken önemin verilmesi zorunludur. İş güvenliğini sağlama amacına, bilimsel araştırmaya dayalı planlı çalışmalar sonucunda geliştirilen güvenlik önlemleri ile ulaşılabileceği unutulmamalıdır.